31 dec, 2014

Oudejaarsviering

Samen het oude jaar afsluiten om het nieuwe jaar met goede verwachtingen en voornemens te kunnen beginnen. Voorgangers zijn ds. Marleen Kool (Paaskerk) en Gerard van de Heiden (Maria Koninginkerk).

21 dec, 2014

Volkskerstzang

Dit jaar vindt de Volkskerstzang plaats in een echte kerk. Uiteraard met de vaste onderdelen zoals kerstliederen zingen, het Kerstverhaal, medewerking van een bekende Baarnaar en het orkest van Crescendo. En ook zal dit jaar weer het Vredeslicht uit Israël door Scouts binnengebracht worden en aan de kerken worden uitgedeeld.

De kerk is open vanaf 19:00 uur.

12 dec, 2014

Café Pensée: De kunst van het dialoog voeren

De vele conflicten tussen mensen en partijen in de wereld maken de noodzaak van een dialoog meer dan duidelijk. Waar gaat het fout? Martin Buber, Joods denker, schreef er in 1923 al over in zijn Ich und Du. Staan we toe dat de wereld anders mag zijn dan wij denken? Liefde zal een overstijgende kracht blijken. Inleider Ria den Dikken, docent aan de Volksuniversiteit Baarn, filosofeert over dit thema op 12 december, de Dag van de rechten van de mens!

7 nov, 2014

Café Pensée: Levensdozen

Hannie_van_DijkSteeds vaker zien we belangstelling voor het levensverhaal. Hannie van Dijk maakt levensdozen. Deze dozen houden alles letterlijk bij elkaar voor nú en later: het moment dat een kind het huis verlaat, gaat trouwen, een huis koopt, een kleinkind is geboren. Ook kunnen er belangrijke papieren in worden bewaard. Wat is de filosofie achter deze levensdozen? Hannie van Dijk en haar collega vertellen hier graag meer over. Van Dijk is onder meer theoloog en televisiemaker bij de NCRV.