Volkskerstzang 2019

19:30 uur | Maria Koninginkerk, Maatkampweg, Baarn

Iedereen is van harte welkom bij deze jaarlijkse feestelijke en toch ingetogen avond. Met o.a. medewerking van het kinderkoor van de Aloysiusschool, de Eemzangers en het harmonieorkest van Crescendo. De kerk is open vanaf 19:00 uur

Oecumenische Oudejaarsviering

17:00 | Pauluskerk, Brink, BaarnBaarn

Eindejaarsbijeenkomst in de Pauluskerk op de Brink. Een moment van bezinnen, terugblikken en vooruit kijken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een versnapering en drankje.

Cantatedienst Bach Cantorij Baarn

19:30 uur | Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4, Baarn

Uitgevoerd zal worden:
BWV 45 “es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist” is een tweedelige cantate, met een lang fugatisch openingskoor en drie prachtige aria’s. Twee opgewekte aria’s van tenor en bas, en een wondermooie altaria, eigenlijk een duet van de alt met een los daar omheen zwevende/zingende dwarsfluit. M.m.v.: Åsa Olsson – alt, William Knight – tenor, Jasper Schweppe – bas, dirigent: Anthony Scheffer.

Voorganger: ds. Christine van den End-Kranenburg

Cantate-uitvoering

19:30 uur | Pauluskerk, Brink, Baarn

De Bach Cantorij Baarn brengt twee cantates ten gehore:
BWV 4, “Christ lag in Todesbanden”, is een erg bekende en “populaire” cantate met extra koorwerk, een duet en zowel een snelle, feestelijke aria als meer dramatische delen en frasen. Heel veelzijdig en boeiend. Eenzelfde thema horen we op verschillende plekken in deze cantate terug.
BWV 158 “Der Friede sei mit dir” wordt als extraatje van 12 minuten uitgevoerd, een korte cantate, en daarin komt hetzelfde thema terug als in BWV 4.

Frans Fiselier

Met medewerking van Frans Fiselier-bas. Dirigent is Boudewijn Jansen

Ter bestrijding van de onkosten is er een collecte bij de uitgang.

Vastenmaaltijd

18.00 uur | Lokaal-O, Plataanlaan 1, Baarn

U nuttigt een eenvoudige maaltijd, waarbij u het uitgespaarde geld voor een volwaardig menu kunt doneren aan de Landelijke Vastenactie. Het thema dit jaar is ‘Werken aan je toekomst’, een project in Zambia. De maaltijd zal worden ingeleid door ds. René van den Beld.