31 dec, 2019

Oecumenische Oudejaarsviering

Eindejaarsbijeenkomst in de Pauluskerk op de Brink. Een moment van bezinnen, terugblikken en vooruit kijken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een versnapering en drankje.

22 dec, 2019

Volkskerstzang 2019

Iedereen is van harte welkom bij deze jaarlijkse feestelijke en toch ingetogen avond. Met o.a. medewerking van het kinderkoor van de Aloysiusschool, de Eemzangers en het harmonieorkest van Crescendo. De kerk is open vanaf 19:00 uur

23 nov, 2019

Vesper Bach Cantorij Baarn

Joris van Baar, bas-bariton

BWV 61 Nun komm, der Heiden Heiland. Een korte Kerstcantate op basis van het oude adventslied met als openingskoor een geniale mix van één van de oudste Lutherse liederen met Franse hofmuziek. Een waardige tenoraria, een bas recitatief waarin demonstratief wordt ‘aangeklopt”en dan een intieme sopraansolo over de gelovige die haar hart opent. Met een heuse wake-up call als “ringtone” in het slotkoraal. Word wakker, is hier de boodschap van Kerstmis. Met medewerking van: Martha Bosch – sopraan o.v., Joris van Baar – bas, tenor n.t.b., dirigent: Anthony Scheffer

3 nov, 2019

Avond van Gedenken

“Ik mis je” is bedoeld voor ieder die iemand mist; jong en oud, kerkelijk of niet…….. Met symbolen kunnen we ons verdriet en gemis tot uiting brengen en herinneren we ons degene aan wie we denken. Er is muziek en gelegenheid om een kaarsje aan te steken.

Vrije inloop vanaf 18:30 uur

6 okt, 2019

Cantatedienst Bach Cantorij Baarn

Eline Welle, mezzosopraan

BWV 79 Gott der Herr ist Sonn und Schild, een hervormingsdagcantate. Een feestelijke bezetting, en dan natuurlijk met koperblazers. Bach zal heel tevreden zijn geweest over het openingskoor, dat hij later bewerkte tot een gloria in één van zijn vier Lutherse missen. Dan een intiem duet tussen alt en hobo met als thema dankbaarheid. Het volgende hand-in-hand duet tussen sopraan en bas over het elkaar “nimmermehr verlassen”. Ook dat heeft Bach gebruikt voor een aria in weer een andere Lutherse mis. Met medewerking van: Eline Welle – mezzosopraan, sopraan en bas n.t.b., dirigent: Boudewijn Jansen.

Spreker: Leo Boudewijns