Bezoek uit Velké Meziříčí

Geplaatst op 28 maart 2017

Een aantal leden van de Tsjechische partner- en vriendschapskerk uit Velké Meziříčí, Tsjechië, zal van 18 tot en met 22 mei aanstaande een bezoek brengen aan Baarn. De Stuurgroep Oost Europa Contacten heeft aan het bezoek het thema Zorg en Welzijn verbonden.

ComenicusOp vrijdagochtend presenteren diverse Baarnse organisaties hun activiteiten. Er zijn daartoe contacten met Wegwijs, SAM2, Vluchtelingenwerk en de Voedselbank. Na een bezoek aan De Leuning volgt ’s middags een bezoek aan UwThuiszorgwinkel.nl in Amersfoort, om de bezoekers een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van praktische hulpmiddelen.
Op zaterdag staat een bezoek aan Naarden op het programma. Voor Tsjechische bezoekers haast een must, vanwege het museum dat is gewijd aan de grote Tsjechische pedagoog Comenius en het naastgelegen mausoleum.
Zondags is er zoals gebruikelijk een kerkdienst waarin de Tsjechische predikante een aandeel zal hebben. Dit keer is de dienst in de Paaskerk.

Baarnaars die – soms al meer dan twintig jaar – betrokken zijn bij deze partnercontacten blijven het bijzonder vinden om inspiratie en verbroedering te beleven en te delen met geloofsgenoten uit een geheel andere traditie. Wilt u meedoen of bent u anderszins nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Jannie Terlouw via het contactformulier onderaan deze pagina.