In alle vroegte verzamelden zich ook dit jaar meer dan 150 mensen om op Eerste Paasdag het Pasen toe te zingen. Ongeveer de helft van hen vormde het gelegenheidskoor, dat dit jaar onder leiding stond van Richard Vos, cantor van de Pauluskerk. Even traditioneel was de begeleiding door blazers van Harmonie Crescendo.

Derde Paasjubel 1

In een korte toespraak haalde de voorzitter van de Raad van Kerken – Baarn, ds. René van den Beld, herinneringen op aan de bevrijding, dit jaar 70 jaar geleden. “Wat een voorrecht het is om vrij te zijn, zien we pas goed als we naar journaalbeelden kijken. Mensen lopen met vlaggen rond waar agressie en geweld mee  gepaard gaat. Het is een voorrecht om hier zo in alle politieke vrijheid op de Brink van Baarn te staan.”

Derde Paasjubel vdBeld

“We kunnen Pasen niet denken zonder Goede Vrijdag. De Matteüs Passion, de Johannes Passion, meer dan 3 miljoen kijkers keken naar The Passion. Het lijdensverhaal is breed onder de aandacht gebracht… Voor de Joden is Pasen het feest van de bevrijding. Christenen hebben dat in de weg van Jezus herkend. Vernedering en verhoging. Opstanding. De foute vlaggen worden eens voorgoed gestreken.”

Derde Paasjubel 2

Witte zakdoekjes symboliseerden de witte vlag van de overwinning,