[new_royalslider id=”9″]

(foto’s: Jannie Terlouw en Jean-Marie Stokkermans,
poster: Apostolisch Genootschap)

In de als museum ingerichte Nicolaaskerk mocht de Raad van Kerken-Baarn op zaterdag 19 mei zo’n 150 bezoekers verwelkomen. Succesvol; zo mag dit voor de eerste maal in Baarn georganiseerde Feest van de Geest wel worden genoemd. Met opzet was gekozen voor de zaterdag voor Pinksteren, wanneer de kerken de uitstorting van de Heilige Geest vieren.

Burgemeester Röell opende met een toespraak de tentoonstelling in de Nicolaaskerk, waar kunstenaars uit diverse geloofsgemeenschappen hun werken in het kader van het thema Levensadem ten toon stelden. Zelf maakte hij een rondgang langs alle werken en maakte een praatje met de deelnemers.

De kwaliteit van de kunstwerken waaronder beschilderde zijde, keramiek, brons, viltwerk, quilt, beschilderd porselein, iconen, schilderijen, tekeningen en literatuur was verrassend. Wat hingen de duifjes van de kinderen van de Calvijnkerk mooi vanaf het allerhoogste puntje van het plafond in de kerk, precies boven het middenpad. Dat er ook op vaste tijden op het orgel werd gespeeld door Richard Vos en Willem Vonk en genoten kon worden van prachtige liederen door het koor De Amore, werd zeer gewaardeerd. Aan het einde van de middag werden de aanwezigen nog getrakteerd op een prachtige uitvoering van het Ave Maria door mezzosopraan Mylou Mazali.

De Raad van Kerken-Baarn mag terugkijken op een geslaagd evenement, dat volgens bezoekers en deelnemers voor herhaling vatbaar is.