Elke 1e zondag van de maand waken en bidden wij bij Justitieel Complex Zeist; steeds om 16:30 uur.
Hier zitten mensen vast zonder strafblad, om ze beschikbaar te houden voor uitzetting.
Wij waken en bidden voor gezinnen, vrouwen en alleenreizende minderjarige vluchtelingen, die in detentie zitten. Veel mensen kunnen niet terug naar hun eigen land, omdat zij geen papieren hebben of het land ze niet terug wil. Ze belanden weer op straat zonder papieren…
Laten we niet onze ogen sluiten of wegkijken. Wij hopen en bidden dat de overheid en politiek zich openstellen en zullen werken aan een meer humaan vreemdelingenbeleid.

Wij hielden voor het eerst een wake in november 2005, toen na de Schipholbrand 11 doden te betreuren waren, en mensen na de ramp werden overgeplaatst naar Zeist.
Wij zullen waken zolang er mensen zonder strafblad in Zeist vast zitten. De wake wordt georganiseerd door Wake Zeist, van kerken en mensen uit Zeist, Baarn, Culemborg en wie zich aan wil sluiten.

De wake is een bijeenkomst van een half uur voor het hoge hek. Wij spreken woorden, ook uit de Bijbel, wij zingen en bidden en er is stilte. We steken bloemen in het hek om te laten zien, dat wij er geweest zijn voor hen achter het hek, die onschuldig vastzitten.
De wakes van dit jaar zijn op 4 februari – 3 maart – 7 april – 5 mei – juni – 7 juli – 4 augustus – 1 september – 6 oktober – 3 november – 1 december.

Detentiecentrum Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg, vanuit Soest aan de overkant van de A28. Vanaf Zeist afslag Soesterberg. Bus 56 A’foort – Zeist, info 0629025008 en www.wakezeist.nl