Lichtjeskandelaar open PauluskerkSinds begin november 2012 is de Pauluskerk op de Brink elke doordeweekse dag open. Mensen kunnen om allerlei redenen binnenlopen, om een poosje te mediteren, te bidden, en soms om even hun verhaal kwijt te kunnen. In de afgelopen tijd hebben veel mensen van die gelegenheid gebruik gemaakt.
Inmiddels heeft de Raad van Kerken van Baarn de kerkopenstelling onder haar hoede genomen.

Wij prijzen ons gelukkig dat er sinds kort een passende kaarsjesstandaard is voor kleine kaarsjes, die bezoekers kunnen aansteken. De standaard is door Baarnse kunstenares Winnifred van Rossum speciaal voor de Pauluskerk ontworpen. Mensen die in de kerk een gebed opzenden voor hun geliefde(n), kunnen nu ook een kaarsje aansteken als teken van hun gebed. Het branden van kaarsjes is een eeuwenoude traditie. Reeds in de tabernakel werden er lichtjes ontstoken en later, in de tempel in Jeruzalem, gebeurde dat nog steeds.

In het algemeen lukt het om de Pauluskerk van maandag t/m vrijdag open te houden van 10:00 tot 16:00 uur.

Er worden altijd mensen gezocht om een dagdeel (3 uur) op de kerk te passen. Het is een ontspannen manier om iets aan kerkenwerk te doen. Heeft u daarin interesse,
neemt u dan contact op met: mw. G. Hoekveld (gerdahoekveld (@) gahoekveld.demon.nl