31 december; een dag voor vuurwerk, voor champagne, voor goede wensen. En oliebollen natuurlijk! We staan er voor in de rij bij de bakkers. Altijd weer een gezellige drukte; wachten met een praatje, soms een bekertje koffie en een stukje bol om te proeven.

Toch verlangen we op zo’n drukke dag ook wel naar een moment van rust; een moment om stil te staan bij de zin van ons bestaan of eenvoudigweg een terugblik en een vooruitblik.

Hoe we het ook noemen……… waar we ook naar verlangen; in de Paaskerk is op maandagmiddag 31 december om 17.00 uur een oudejaarsviering: kostbare tijd om samen te komen rond het thema:

MOED – ONTMOETING – OMHELZING.

De viering is voorbereid door leden uit de Nicolaaskerk, Paaskerk, Pauluskerk en Maria Koninginkerk. Voorganger is Mw. Veronica Selleger.

In de tijd dat de kerk ontstond ontmoetten Petrus en Paulus elkaar; twee mannen met verschillende achtergrond en karakters maar pioniers van de nieuwe weg. Een verbeelding van die ontmoeting is weergegeven in een icoon en is afgebeeld op de voorkant van de liturgie.      

In de viering horen we over de moed die er nodig is om in het nu te kunnen leven, om de ontmoeting met de ander te blijven zoeken, en om soms tot een omhelzing te komen. Voor dat laatste is vertrouwen en zoeken naar openheid nodig. Soms zien we hiervan een glimp in het wereldnieuws; is zo’n gebaar komisch of kostbaar?

Omhelzen is jezelf kwetsbaar maken in het zoeken naar de ander.

Iedereen is van harte welkom op maandag 31 december 2018 om 17.00 uur in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4a te Baarn voor een moment van rust, van vieren, van ontmoeten. Na afloop nemen we tijd om elkaar te groeten, onder het genot van een traditionele oliebol en iets te drinken.

Raad van Kerken Baarn