Paasjubel Raad van Kerken 31 maart 2013

Zondagmorgen, 1e Paasdag, vond om 8:30 uur op de Brink de eerste Paasjubel van de Raad van Kerken plaats. Een groot koor gevormd door ruim 85 mensen luidde, begeleid door blazers van Crescendo, op het grasveld tussen de Pauluskerk en de Brink het begin van Pasen in. In twee repetities hadden leden van verschillende koren enkele bekende liederen meerstemmig ingestudeerd. Dit onder de leiding van Kees de Bruijn, die ook de arrangementen voor Crescendo had geschreven.

Voorzitter Van den Beld spreekt de verzamelde toehoorders toePrecies om 8:30 uur werd met zingen begonnen, terwijl er steeds meer toehoorders aan kwamen lopen. Veel Baarnaars kwamen naar de Brink om met dit zangfestijn het Paasfeest te beginnen. In de totaal 30 minuten durende bijeenkomst sprak de voorzitter van de Raad van Kerken – Baarn, ds René van den Beld, zijn Paaswens uit, die hij vergezeld liet gaan van het gooien van een rauw ei! Gerrie Overweel las het gedicht “Op de eerste dag” van Sytze de Vries.

Het door het koor gezongen “Laudate omnes gentes, laudate Dominum” kon door veel toehoorders van harte worden meegezongen en het Halleluja van G.F. Händel was weer de moeite van het beluisteren waard. Samen met de bezoekers werden natuurlijk ook bekende paasliederen gezongen, zoals “U zij de glorie”.

Dat het een bijzondere eerste Paaszondag was, liet ook het weer merken, toen het zelfs begon te sneeuwen.
Na afloop werd iedereen uitgenodigd voor een kop koffie met paasbrood in de Herberg van Paulus. En dat liet iedereen zich goed smaken. Vervolgens was er tijd genoeg om de paasdag op eigen wijze voort te zetten.

Paasjubel 31mrt13 t