Op vrijdagavond 26 april om 20:00 uur in de Paaskerk.

Een week voor de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag neemt Yentl Flavour u mee in de denk- en leefwereld van Etty Hillesum. Aan de hand van een aantal van haar dagboekfragmenten, afgewisseld met prachtige (met name Jiddische) liederen en instrumentale klanken worden we deelgenoot van het bewogen leven van deze jonge joodse vrouw in de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboek ‘Het verstoorde leven’ is een bron van inspiratie en wijsheid tot op de dag van vandaag.

Naast de vertrouwde viool en gitaren, brengen ook trommels, bekkens, fluit en woodblocs de teksten dichterbij. Als afsluiting van het verhaal klinkt het ontroerende lied Song of songs uit de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis in een eigen Nederlandse vertaling.

De voorstelling duurt 70 minuten zonder pauze en wordt sinds vier jaar regelmatig gespeeld in de periode van herdenken.

Kaartverkoop voor ‘Reikhalzen naar leven’ is aan de deur op 26 april of vooraf op zondag na de viering in de Paaskerk op 14 en 21 april en vrijdagochtend bij de koffie-inloop op 12, 19 en 26 april. Adres Paaskerk: Oude Utrechtseweg 4a in Baarn.

Kaarten kosten € 10,- (incl. drankje) en kunnen alleen contant betaald worden.  Reserveren vooraf kan  via info@zininbaarn.nl.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.