In het voorjaar van 2017 was de Tsjechische predikante Markéta Slamova met haar gezin en een delegatie van  gemeenteleden op bezoek in Baarn.  Zij laat weten dat leden van de Baarnse geloofsgemeenschappen van 3 t/m 7 mei 2018 van harte welkom zijn om – al dan niet hernieuwd – kennis te maken met haar gemeente. De Evangelische Kerk van de Boheemse Broeders in Velké Meziříčí is een kleine gemeente van ca. 250 leden met een grote betrokkenheid op elkaar en de samenleving.

Gastgezinnen bieden onderdak en gedurende het verblijf zal worden kennis gemaakt met het kerk-zijn van deze gemeente in een land waar het merendeel van de bevolking zegt atheïst te zijn. Er worden gezamenlijke activiteiten ondernomen en een thema besproken. Nu is al bekend dat een bezoek aan Boskovice op het programma staat. Een middelgrote plaats in Zuid-Moravie met mooie kasteeltuinen en een Joodse Wijk. De nadruk ligt op inspiratie, verbroedering, vertrouwen en het delen van geloofservaringen; wat bindt ons, wat kunnen we van elkaar leren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jannie Terlouw, secretaris Raad van Kerken en coördinator Oost Europa Contacten via info@rvkbaarn.nl