Ook in 2020 biedt de Raad van Kerken de Vastenmaaltijden aan in de Veertigdagentijd, de tijd voor Pasen. Een tijd van bezinning, consuminderen en aandacht voor de minderbedeelden.

U nuttigt een eenvoudige maaltijd, waarbij u het uitgespaarde geld voor een volwaardig menu kunt doneren aan de Landelijke Vastenactie. Het thema dit jaar is ‘Werken aan je toekomst’, een project in Zambia. De data zijn: 5, 12, 19, 26 maart en 2 april.

In Nederland gaan alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school. Ook elders in de wereld krijgen steeds meer kinderen basisonderwijs, al is het maar een paar jaar. Een vervolgopleiding zit er echter vaak niet in. Terwijl je daarmee juist de kans krijgt een vak te leren, waarmee je een inkomen kunt verdienen.  Daarom wil Vastenactie zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Zoals kleermaker, bakker, winkelier, bijen houden of manden vlechten.
Dat helpt echt! Sommige mensen in Mbala, Zambia verdienden bijvoorbeeld hooguit € 100 per jaar, oftewel maximaal € 8,30 per maand. Na een opleiding en begeleiding verdienen ze nu tussen € 20 en € 50 per maand. Daarmee kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen naar school gaan en door kunnen leren!

Let op: de Vastenmaaltijden vinden plaats op een andere locatie dan voorheen. Zie hiervoor de agenda

NB: In navolging van de maatregelen die de overheid heeft genomen tegen verspreiding van het corona-virus heeft het Uitvoerend Bestuur van de Raad van Kerken besloten de vastenmaaltijden van 19 en 26 maart en 2 april te laten vervallen.