Vastenmaaltijden in de 40-dagen tijd 2019

Geplaatst op 04 maart 2019

Dit jaar is het thema: ‘Water verandert alles’. In Afrikaanse landen als Niger, Kongo en Sierra Leone, in Midden Amerika en in het Indonesische eiland Flores, legt de Vastenactie watervoorzieningen aan. Daarnaast krijgt de bevolking instructie hoe die te gebruiken en onderhouden en les in hygiëne. Veel te vaak moeten de vrouwen en meisjes vele malen per dag water van grote afstanden halen. Water dat dan ook nog verontreinigd is. Toegang tot goed water spaart die vrouwen en meisjes tijd en energie die zij beter kunnen besteden aan een inkomen voor hun gezin of een opleiding.

Ook dit jaar willen wij, leden van de verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Baarn, ons met elkaar inleven in de zware tijd van Jezus waarin hij zich voorbereidde op zijn kruisgang. We doen dit zoals gebruikelijk met vijf eenvoudige maaltijden van soep, brood en thee.

Het is de bedoeling dat de gasten het geld dat zij uitsparen door niet thuis te koken, besteden aan waterproject van de Vastenactie. De data van de maaltijden zijn de donderdagen 14, 21 en 28 maart en
4 en 11 april.
Van 18.00-19.00 uur in Brandpunt. Zie ook Agenda.