Vrede verbindt over Grenzen

Geplaatst op 18 augustus 2019

Dit is het motto van de Vredesweek 2019. Zowel het Apostolisch Genootschap als de Doopsgezinde Gemeente organiseren activiteiten. De workshop Geweldloos Communiceren op 25 september is er één van. Wij maken u ook graag attent op de lezing Vrede en Herdenking na de Grote Oorlog door  Jean-Marie Stokkermans op 22 september.

In 2019 is het honderd jaar geleden dat de vredesbesprekingen na de Eerste Wereldoorlog plaatsvonden.  Deze lezing gaat over het einde van de Eerste Wereldoorlog: over de vrede, de herdenking en de herinneringen aan de oorlog. Het zal zich richten op het westelijke front en  voornamelijk op Frankrijk, waar een groot deel van  ‘La Grande Guerre’ werd uitgevochten.  De verwerking van de oorlog was een zoektocht naar de  balans tussen vrede en vergelding, nationaal en lokaal,  collectief en individueel, seculier en religieus. Het gezamenlijk doel van de geallieerden was politieke stabiliteit voor de landen, eer voor de doden en troost voor de overlevenden.

Jean-Marie Stokkermans is civiel ingenieur en historicus.  Tevens lid van het Uitvoerend Bestuur van de Raad van Kerken. Onder de naam Hélène Dubois schreef zij het Engelstalig boek ‘Rebuilding Romagne’, een bundel van korte  verhalen over de Eerste Wereldoorlog.

Locatie: Apostolisch Genootschap, Koningsweg 5, Baarn. Aanvang: 15.00 uur