Zinnige Zondagmiddag met Stevo Akkerman

Geplaatst op 11 november 2017

HET KLOPT WEL MAAR HET DEUGT NIET

Zondag 21 januari 2018 organiseert de Raad van Kerken Baarn voor de derde keer een ‘Zinnige Zondagmiddag’. Dit keer met journalist en Trouw-columnist Stevo Akkerman voor de lezing en Tafelkoor Oeps voor de muzikale omlijsting.

Akkerman ontving onlangs de J.L Heldringprijs 2017, de prijs voor de beste columnist.  Sinds 2016 schrijft hij driemaal per week een column voor dagblad Trouw, waarin hij ‘afgewogen analyses geeft van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt’, aldus de jury. 

Hij pretendeert niet alles het beste te weten, maar houdt van de nuance, het enerzijds-anderzijds. In Baarn zal hij het hebben over de verdwijnende maatschappelijke moraal.

Zijn er nog idealen?

Is er nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook voor morele verantwoordelijkheid? In onze bedrijven en instellingen? In de accountancy, onderwijs, de zorg? Bij onszelf? Welke rol speelt de politiek daarbij? Durven onze politici nog te streven naar een rechtvaardige samenleving? Of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel ‘moralisme’ heet? Stevo Akkerman sprak hierover met kopstukken uit alle geledingen van de maatschappij en schreef er een boek over, ‘Het klopt wel maar het deugt niet’ , waarvan inmiddels de derde druk verscheen.

Na de lezing van Akkerman is er tijd om met hem en met elkaar in gesprek te gaan over bezieling, moraal en meer wat ons beweegt. De middag wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd.

Van harte uitgenodigd om deze middag, 21 januari, inspiratie op te doen, over moraal en idealen na te denken, mensen te ontmoeten en samen te eten. In verband met de ruimte en de catering graag aanmelden, uiterlijk 14 januari  op: info@rvkbaarn.nl

Aanvang 15:45 uur; inloop met koffie en thee vanaf 15:30 uur;  maaltijd ca. 18.00 uur.

Locatie: Zalencentrum Het Brandpunt. Zie ook: http://www.rvkbaarn.nl/agenda

Entree: € 10,–, incl. koffie, thee, drankje, maaltijd (u kunt ter plekke betalen; er is geen pin)