Archief / Nieuws

RSS feed for this section

Gastvrij Baarn 2019

Geplaatst op 18 januari 2019

In de eerste helft van 2019 staan drie ontmoetingsmaaltijden op het programma.  Maaltijden, waarbij “oude”en “nieuwe” Baarnaars elkaar kunnen ontmoeten. Voor data en locatie kunt u de Agenda raadplegen.

Gastvrij Baarn is in 2016 voortgekomen uit twee initiatieven van de Raad van Kerken en GroenLinks in samenwerking met VluchtelingenWerk. Er werd besloten de handen ineen te slaan en zo tot een gezamenlijk initiatief te komen. Hieruit zijn vervolgens de Ontmoetingsmaaltijden van Gastvrij Baarn ontstaan.

Het doel van de maaltijden is mensen in Baarn met elkaar in contact te laten komen. Dat geldt voor nieuwkomers, maar ook voor ‘oude’ Baarnaars. We willen nieuwe Baarnaars, dat wil zeggen statushouders, een begin van een sociaal netwerk in Baarn geven. Maar het biedt oude Baarnaars ook een mooie kans om mensen te ontmoeten die ze misschien niet vaak tegenkomen.

Door het organiseren van Ontmoetingsmaaltijden kan iedereen in een ontspannen en gezellige sfeer kennismaken met elkaar. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het nuttigen van een maaltijd stellen wij zeer op prijs. Het is voor de organisatie van belang dat u zich aanmeldt! Dat kan eenvoudig via de website Gastvrij Baarn-aanmelden.

 

Bach Cantorij Baarn 2019

Geplaatst op 14 januari 2019

De kerkmuziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) raakt mensen in het hart. Al meer dan driehonderd jaar. En de zeggingskracht van Bachs muziek lijkt alleen maar toe te nemen. Ook en juist in de eenentwintigste eeuw worden mensen ontroerd door Bachs kerkmuziek. De één door de mathematische perfectie in Bachs composities, de ander door de onnavolgbare eenheid van tekst en muziek en de derde door een enkele melodielijn.

De Bach Cantorij Baarn (sinds 1970) is een gezelschap van amateurs en
(semi-)professionele musici met één overzichtelijk doel: de kerkmuziek van Bach regelmatig te laten klinken in de setting waarvoor ze bedoeld is: in de kerk.

Voor dit jaar staan er weer zes uitvoeringen gepland; twee vespers in de Pauluskerk, twee Cantatediensten in de Paaskerk en twee Cantatediensten in de Nicolaaskerk.

Voor data, tijden en locatie, raadpleeg de Agenda