31 mei, 2020

Zin in Pinksteren.

Pinksterzondag: tot ca. 16.30 uur gelegenheid voor bezinning, inspiratie, gebed en het luisteren naar muziek. 

Wat is er met Pinksteren mooier dan het symbool van de vogel die zich laat meevoeren op de wind, die rondvliegt en een plekje vindt in een boom. Zo vrij als een vogel waait de geest en daalt op ons neer.

In de kerkzaal wordt rekening gehouden met gepaste afstand en een maximum aantal bezoekers. Er is gelegenheid om een vlammetje aan te steken, een papieren vogel aan een boomtak te hangen en even te genieten van muziek. Desgewenst kunt u op de papieren vogel een tekst schrijven. 

Kom op 31 mei gerust even aanwaaien!

12 mrt, 2020

Vastenmaaltijd

U nuttigt een eenvoudige maaltijd, waarbij u het uitgespaarde geld voor een volwaardig menu kunt doneren aan de Landelijke Vastenactie. Het thema dit jaar is ‘Werken aan je toekomst’, een project in Zambia.

5 mrt, 2020

Vastenmaaltijd

U nuttigt een eenvoudige maaltijd, waarbij u het uitgespaarde geld voor een volwaardig menu kunt doneren aan de Landelijke Vastenactie. Het thema dit jaar is ‘Werken aan je toekomst’, een project in Zambia. De maaltijd zal worden ingeleid door ds. René van den Beld.

16 feb, 2020

Cantate-uitvoering

De Bach Cantorij Baarn brengt twee cantates ten gehore:
BWV 4, “Christ lag in Todesbanden”, is een erg bekende en “populaire” cantate met extra koorwerk, een duet en zowel een snelle, feestelijke aria als meer dramatische delen en frasen. Heel veelzijdig en boeiend. Eenzelfde thema horen we op verschillende plekken in deze cantate terug.
BWV 158 “Der Friede sei mit dir” wordt als extraatje van 12 minuten uitgevoerd, een korte cantate, en daarin komt hetzelfde thema terug als in BWV 4.

Frans Fiselier

Met medewerking van Frans Fiselier-bas. Dirigent is Boudewijn Jansen

Ter bestrijding van de onkosten is er een collecte bij de uitgang.

19 jan, 2020

Cantatedienst Bach Cantorij Baarn

Uitgevoerd zal worden:
BWV 45 “es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist” is een tweedelige cantate, met een lang fugatisch openingskoor en drie prachtige aria’s. Twee opgewekte aria’s van tenor en bas, en een wondermooie altaria, eigenlijk een duet van de alt met een los daar omheen zwevende/zingende dwarsfluit. M.m.v.: Åsa Olsson – alt, William Knight – tenor, Jasper Schweppe – bas, dirigent: Anthony Scheffer.

Voorganger: ds. Christine van den End-Kranenburg