De Kerkennacht is een tweejaarlijks oecumenisch evenement. In Nederland en ook in andere Europese landen openen tal van kerken en gebedshuizen hun deuren. Het idee van de Kerkennacht (of ‘Nacht der Kerken’) is afkomstig uit het buitenland. Met name in Duitsland en Oostenrijk trokken soortgelijke initiatieven tienduizenden bezoekers.

Kerkennacht folderOok in Baarn bieden we graag de gelegenheid om eens geheel zonder verplichtingen de diverse kerkgebouwen van binnen te bewonderen. De deelnemende kerken hebben een programma samengesteld waarmee u door middel van een ‘estafette-tocht’ de diverse kerken kunt bezoeken. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van initiatieven die het karakter van de desbetreffende kerk typeren, of tijdens de doorlopende programmaonderdelen de kerk verder ontdekken. Tevens kunt u de tentoonstelling ‘Baarn Gelooft’ in de  Oudheidkamer van de Historische Kring Baerne bezoeken.

Het programma in Baarn start op de Brink, waar u kunt genieten van het Carillon. Vervolgens opent René van den Beld, voorzitter van de Raad van Kerken, de Kerkennacht met de cabareteske bijdrage Zombie zoekt de kluts. Daarna starten het estafette- en het doorlopende programma. U kunt kiezen welke kerken u bezoekt; de estafetteprogramma’s leiden u langs de bijzondere activiteiten.

Download de folder