De maand november is een maand van namen noemen en van lichten ontsteken.

Een tijd van gedenken: onze dierbare doden.

Het gebeurt op begraafplaatsen, thuis en in kerken. In deze tijd kan veel niet doorgaan of moet het anders. Digitaal of in eigen kring thuis. De kerken hebben hier ook opnieuw over nagedacht. Een avond van gedenken met medewerking van de Baarnse Bach Cantorij moest vanwege de coronamaatregelen worden geannuleerd. We hebben gezocht naar een alternatieve vorm. Want juist deze tijd vraagt om verbinding, om troost. Afscheid nemen van een dierbare is voor veel mensen zo anders verlopen. Soms kon er helemaal geen afscheid worden genomen. Dit heeft gevolgen voor hoe mensen met hun verlies en verdriet leven.

Open Paaskerk

Op zondagmiddag 1 november, een dag voor ‘Allerzielen’ bent u tussen 14 en 16 uur welkom in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4 in Baarn.

Om een kaarsje aan te steken. Een naam te noemen of op te schrijven. Van uw dierbare, dit jaar of al eerder gestorven.

Om even te zitten en te luisteren naar Troostmuziek. Diverse Baarnse musici spelen muziek die hen raakt en troost. Er worden troostliederen gezongen door solisten of door een paar mensen samen.

In de kerk zijn gastheren en vrouwen aanwezig om alles goed en veilig te laten verlopen.

Er zijn steeds 30 stoelen beschikbaar.

Via de kerkomroep kunt u de muziek thuis ook beluisteren en zien. (kies voor resp: Baarn – Paaskerk – 1 november)

Viering

Om 17:00 uur is er een korte meditatieve viering georganiseerd vanuit de Raad van Kerken.  Marleen Kool, predikant van de Paaskerk, leidt deze viering. Vincent de Lange uit Amsterdam, tenor, componist en cellist, verzorgt de muzikale invulling. Met zijn cello begeleidt hij zijn eigen zang. Puur en sereen.      Ieder is welkom om even stil te staan, voor rust en ruimte om te gedenken.

Vanwege het maximaal toegestane aantal van 30 mensen is het nodig om u van tevoren aan te melden. Dat kan via de scriba van de Paaskerk

Vind u het fijn als de naam van uw dierbare in deze viering genoemd wordt, dan kunt u dit doorgeven per mail: marleenkool76@gmail.com.

Deze viering wordt live uitgezonden op radio en TV door RTV Baarn.

Troostwandeling

In het Baarnse Bos rond de Grote Kom kunt u een Troostwandeling maken. Onderweg treft u liedteksten en gedichten, die mensen in Baarn tot troost zijn. Er is een ritueel, een beeld of een vraag om over te mijmeren. U kunt dit gedurende de dag doen wanneer u wilt.

Heeft u een bepaald troostlied of gedicht en wilt u dit delen, stuur dit dan ook graag in naar bovengenoemd mailadres van ds. Kool.

Deze wandeling is ook op 22 november te maken; de dag waarop in de Protestantse Kerken als vanouds Gedachteniszondag wordt gevierd.