Bijna iedereen steekt weleens een kaarsje aan voor een geliefd mens. Soms ter nagedachtenis aan iemand die overleed. Voor een zieke vriend. Voor een vriendin die wel wat extra aandacht kan gebruiken. In een mooi kapelletje ergens tijdens de vakantie. Of in een kerk in Nederland.

Op zondagmiddag 29 oktober kunt u zo’n kaarsje aansteken tijdens een bijzondere bijeenkomst in de prachtig gerestaureerde Nicolaaskerk. De Raad van Kerken organiseert dan een Oecumenische Vesper die in het teken staat van Allerzielen. Oorspronkelijk is Allerzielen een gedenkdag uit de rooms-katholieke traditie, die gevierd wordt op 2 november. Overledenen worden herdacht, er wordt een requiemmis opgedragen en vaak legt men bloemen bij het graf. Tijdens de vespers zal pastoor Joachim Skiba meer over deze traditie vertellen.

Ook de Bach Cantorij Baarn levert een belangrijke bijdrage aan deze viering. Bas Florian Just zingt een prachtige solo, Ich habe genug, en gehele cantorij voert daarna de Cantate Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir uit. Ds. Machteld van Woerden geeft een toelichting op deze cantate, die is geënt op Psalm 30: “Uit de diepten roep ik u, Heer. Heer, hoor mijn stem. Wees aandachtig, luister naar mijn roep om genade…”