U bevindt zich hier::Home>Over ons>Cantatediensten

Cantatediensten

De cantatediensten worden verzorgd door de Bach Cantorij Baarn. De Cantorij organiseert jaarlijks zeven cantatediensten in de Baarnse kerken in het centrum: Paaskerk, Pauluskerk en Nicolaaskerk. In haar ruim 40 jaar heeft de Cantorij in ruim 250 kerkdiensten Bachcantates uitgevoerd. Voorgangers uit de diverse Baarnse geloofsgemeenschappen gaan in de diensten voor, gebruik makend van de teksten van de cantate die wordt gezongen.
De cantatediensten worden georganiseerd onder auspiciën van de Raad van Kerken – Baarn.

De Bach Cantorij Baarn is een gezelschap van amateurs en (semi-)professionele musici. De Cantorij levert een belangrijke culturele bijdrage door geliefde, en soms ook minder bekende, Bachcantates uit te voeren. De Cantorij is in 1970 opgericht, met als doel de kerkmuziek van Bach regelmatig te laten klinken op de plaats waarvoor ze bedoeld is: de kerk.

Daarnaast voert de Bach Cantorij Baarn één keer per jaar een van de grote vocale kerkmuzikale werken van Bach uit. U kunt daarbij denken aan de Matthäus en Johannes Passions, de Hohe Messe of het Weihnachts Oratorium.

foto: Benne Holwerda

Dirigent Anthony Scheffer repeteert met koor en orkest.
foto: Benne Holwerda, 2016