In Baarn kon de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Holocaust op zondag 31 januari niet doorgaan vanwege maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De herdenking zou plaatsvinden bij het Joods monument op het Stationsplein.

Wel is het Comité 4 en 5 mei Baarn een inzamelingsactie gestart voor het Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

In Amsterdam is de bouw van het Holocaust Namenmonument gestart. Dit monument bestaat uit meer dan honderdduizend bakstenen, met op iedere steen de naam van een slachtoffer van de Holocaust. Ook de namen van de 45 slachtoffers die op het Joods monument in Baarn staan, krijgen een plek op het monument in Amsterdam. Met donaties van particulieren en sponsoring van bedrijven wil de organisatie de kosten van het monument financieren.

Op aansporing van mevrouw Jelleke Harkema uit Baarn startte het Comité 4 en 5 mei Baarn een eigen inzamelingsactie met als doel de vermelding van de 45 namen van Holocaustslachtoffers uit Baarn mogelijk te maken.

Per naamsvermelding per steen zijn de adoptiekosten € 50,- en het comité 4 en 5 mei Baarn hoopt met giften een bedrag van € 2250,- in te zamelen zodat voor de 45 Baarnse slachtoffers een steen kan worden geadopteerd.

De Raad van Kerken ondersteunt dit initiatief van harte en heeft een donatie aan het Comité overgemaakt.