Het belang van doorleren  

In 2020 en 2021 is het Vastenactiethema ‘Werken aan je toekomst’. Het is belangrijk dat kinderen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. Daarom wil Vastenactie zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Zoals kleermaker, bakker, winkelier, bijen houden of manden vlechten.
Dat helpt echt! Sommige mensen in Mbala, Zambia verdienden bijvoorbeeld hooguit € 100 per jaar, oftewel maximaal € 8,30 per maand. Na een opleiding en begeleiding verdienen ze nu tussen € 20 en € 50 per maand. Daarmee kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Geen vastenmaaltijden, maar wél inzameling voor de Vastenactie.

De jarenlange traditie om gedurende de Veertigdagentijd in de aanloop naar Pasen wekelijks een vastenmaaltijd te organiseren werd vorig jaar na twee bijeenkomsten plots onderbroken: door boosdoener Corona. Nu een jaar later, kunnen de Vastenmaaltijden nog steeds niet worden georganiseerd. Maar dat betekent niet, dat er ten behoeve van de landelijke Vastenactie geen inzameling kan worden gehouden. Karin Beukeboom, lid van de 40 dagen commissie van de Raad van Kerken, beheert een “winkeltje” met producten waarvan de opbrengst in de Veertigdagentijd ten goede komt aan de Vastenactie. Deze artikelen – van kaas en honing tot sjaals en mondkapjes, van geluks-engeltjes tot ansichtkaarten worden na bestelling zelfs thuis bezorgd.

De brochure is te downloaden via:  Brochure producten Vastenactie 2021

Uw bestelling kunt u doorgeven aan: karinbeukeboom1960@gmail.com. De kosten kunt u overmaken naar rek.nr. NL53INGB0000208780 t.n.v. Martha & Maria – Maria Koningin Baarn. o.v.v. Vastenactie.