Net zoals vorig jaar wordt het een éénmalige lunch met daarbij een klein programma en wel op zondag 26 maart 2023, van 13:00 – 15:00 uur. U bent allen van harte welkom in Lokaal-O, Kerkstraat 28 in Baarn (tegenover de Nicolaaskerk).

Er is een gevarieerd programma met ruimte voor gebed en bezinning, mooie muziek en uitleg over het vastenproject. Ds. Christine van den End zal de maaltijd openen en sluiten.

Stilstaan bij wat is “Vasten” precies en wat doet dit met mij? Op welke manier kan ik deelnemen aan delen met de ander? De ander die het minder heeft dan ikzelf. Dit jaar gaat de Vastenactie over ”Mensen onderweg”. Geen gezellig vakantietripje of weekendje weg maar pure noodzaak om je vege lijf en dat van jouw dierbaren te redden.

Deze mensen hebben onze hulp hard nodig en wel in de vorm van geld. Geld om hun kinderen te kunnen voeden. Geld dat door de Vastenactie besteed gaat worden aan training in duurzame landbouw en veeteeltmethodes en zaaigoed en gereedschappen om grond te bewerken. Geld dat wordt ingezameld tijdens een eenvoudige lunch die bestaat uit vegetarische soep met brood bij een goed gesprek en luisterend naar mooie woorden en muziek.

Daarnaast is er een boekenmarkt  waarbij u zelf boeken kunt aanleveren en vervolgens boeken van anderen kunt terugkopen. Boeken kunnen worden ingeleverd bij ZINN in de Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4a, Baarn op donderdagochtend en vrijdagochtend tussen 10.30 uur en 12.00 uur. De boeken zullen op 26 maart te koop zijn in Lokaal O. We hopen veel boeken te ontvangen én vooral ook dat u ruimhartig koopt.

Tevens is er de voortreffelijke geitenkaas van de familie Breij te koop en honing, chocolade en gembersiroop. Dit alles ten bate van het goede doel. Ter plekke kan contant of met Pin worden afgrekend.

Over het Vastenproject kunt u meer lezen op de website van de Vastenactie (www.vastenactie.nl/projecten/mensen-onderweg).