Pinksteren is bij uitstek een weekend om uit te vliegen: de natuur in, kamperen, een festival bezoeken. Misschien zet je ergens een tent op, de caravan met corona-proof sanitair. Trek je erop uit met een bootje. Even de vrijheid proeven. En ja, de terrassen gaan weer open. Maar dit jaar geen Pinkpop. Veel feestruimte is er nog niet in onze anderhalve meter samenleving.

De vogels vliegen als altijd en we horen ze vrolijker fluiten dan ooit. Nu zoveel op slot is of deels ‘on hold’ staat, troost en inspireert de natuur met alles wat in beweging blijft. Niet voor niets is de vogel een symbool dat verbonden is met het traditionele Pinksterfeest. De duif in de bijbelverhalen; een vogel die je inspireert vrij mee te waaien op de wind, enthousiast iets nieuws te beginnen. Of even stil te zweven en te bedenken wat jou gaande houdt. Muziek. Gesprek. Verlangen. Kunst. Liefde. 

Zin in Baarn biedt rond Pinksteren u en jou de mogelijkheid aan te haken bij het feest van de geest. Op verschillende plekken ligt onze vrije-vogel-flyer. Met een kleurrijke vogel, een gedicht en een beschrijving om een duif te vouwen. Ook aan huis gebonden kan deze vogel vliegen.

Voor wie er Eerste Pinksterdag 31 mei 2020 op uitgaan: de Paaskerk en het plein ervoor zijn open vanaf 11 uur. Voor muziek die inspireert, voor vogels die even willen neerstrijken. Alles volgens een veilig protocol. Kijk op www.zininbaarn.nl voor het programma en de muzikanten. En neem uit een van de Baarnse winkels of bibliotheek de flyer mee. Voor meer info: Christine van den End (06-49718486)