Net zoals in 2018 zou de Raad van Kerken ook in 2020 rond Pinksteren een Feest van de Geest organiseren. Een feest van inspiratie, motivatie en geestdrift samen met lokale kunstenaars. Dat was het plan….maar door de corona-crisis kon dat plan helaas niet ten uitvoer worden gebracht. Toch is er gelegenheid om op een aantal plekken te gaan zien waardoor mensen geinspireerd worden.

Ds. Marleen Kool vertelt er hieronder meer over………..

“Zondag 31 mei vieren de kerken Pinksteren. Het is het feest van: ‘de Geest’ krijgen, van enthousiasme. Het betekent letterlijk ‘in de geest zijn –  in God zijn’. Inspiratie ontvangen.  In de bijbel wordt dat verbeeld door kleine vlammetjes die de vrienden van Jezus op hun hoofd kregen. De Geest wordt ook verbonden met adem, op adem komen, tot leven komen.  De geest waait als een wind, fladdert als een vogel en verbindt als warmtekracht. Heilige Geest doet mensen elkaar verstaan omdat zij in het licht van God leren spreken vanuit de taal van hun hart. 

In of bij een aantal Baarnse kerken kunt u zien waardoor mensen geïnspireerd zijn als zij Pinksteren vieren.

Heeft u deze dagen zin om met het mooie weer een ommetje te maken en inspiratie op te doen, fiets of loop dan langs. Zowel bij de Pauluskerk op de Brink, de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 4, het Apostolisch Genootschap aan de Koningsweg 5 als bij de Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg 18 is er iets van zien.

Pinksterzondag 31 mei is de Paaskerk open vanaf 11:15 tot ong 16:30 uur. Er zal doorgaand muziek gespeeld worden door diverse Baarnse musici. Er zijn verschillende strijkkwartetten maar er wordt ook gezongen, gitaar gespeeld, piano gespeeld, dwarsfluit, cello en nog veel meer. Wees van harte welkom om even binnen te komen, te luisteren en op adem te komen!”