Vastenmaaltijd – 27 maart – door de Raad van Kerken.

De Raad van Kerken-Baarn maakt dit jaar weer een voorzichtige start met het organiseren van een vastenmaaltijd. In plaats van een hele reeks wekelijkse vastenmaaltijden wordt er op zondag 27 maart – Zondag Laetare – een vastenmaaltijd met programma rond de landelijke Vastenactie georganiseerd. Een lunchprogramma in de Paaskerk én in de nieuwe ontmoetingsruimte ZINN. Iedereen is hierbij van harte welkom, maar aanmelden vooraf is wel nodig.

Zondag Laetare, halfvasten, is in de katholieke kerk een moment om even stil te staan bij jouw proces van vasten. Hoe gaat het er mee? Voor wie doe jij dit eigenlijk? Juist dit is een mooi moment voor een gezamenlijke vastenmaaltijd. Er is een aangeklede lunch, waarbij wij veel geld hopen in te zamelen voor de landelijke Vastenactie, met name bestemd voor projecten in Guatemala, Libanon en Brazilië.  Maar de maaltijd gaat over meer dan geld inzamelen, het is ook een moment voor ontmoetingen tussen mensen uit de verschillende kerken én voor stilstaan bij wat ons bezighoudt en drijft.

Er is een gevarieerd programma gemaakt met interessante sprekers, een eenvoudige maaltijd met vegetarische soep en Turks brood én met mooie  muziek. Eén van de sprekers is Peter van Hoof, directeur van de Vastenactie. Veronica Selleger zal samen met u naar het hongerdoek kijken.  Voorgangers van verschillende kerken, houden korte meditaties.

Er zal ook een boekenmarkt zijn. Voor het volledige programma, zie:  https://www.rvkbaarn.nl/agenda/vastenmaaltijd-2022/ ‎

NB: de boekenmarkt bleek het mooie bedrag van € 289,00 te hebben opgebracht. De giften bij de maaltijd en na afloop nog eens € 285,00. Dank voor deze mooie opbrengst, die in z’n geheel is overgemaakt naar de landelijke Vastenactie.