Archief / Nieuws

RSS feed for this section

Vastenmaaltijden 2018.

Geplaatst op 1 februari 2018

Gedurende de veertigdagentijd voor Pasen is er wekelijks op donderdag een Vastenmaaltijd. Door soberder te eten, meer tijd en aandacht voor elkaar te hebben zijn we ons bewust van wat wij hebben en anderen niet hebben. Het geld dat wordt uitgespaard door niet te koken, wordt dit jaar besteed aan Mbala in Zambia onder het motto “Even minderen, voor een ander”.
De vastenmaaltijden zijn elke donderdag in de veertigdagentijd. Zie ook: Agenda

Start Kerkbalans in Baarn

Geplaatst op 22 januari 2018

Op zaterdag 21 januari vond de start van de landelijke actie Kerkbalans in Baarn plaats, in de Pauluskerk. Met de actie Kerkbalans halen de rooms-katholieke geloofsgemeenschappen en de protestantse PKN-kerken een groot deel van hun jaarlijkse benodigde inkomsten op. Raad van Kerken – Baarnleden Paaskerk, Pauluskerk, Maria Koningin en Nicolaaskerk waren nauw betrokken bij de landelijke start. Een kleine impressie (foto’s: Xander de Rooij):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RTV Baarn maakte de volgende reportage:

Oecumenische Vespervieringen in de Stille week 2018

Geplaatst op 20 januari 2018

Gedurende de stille week voor Pasen, vinden dit jaar de oecumenische vespers plaats in de Paaskerk op 26, 27 en 28 maart. De aanvangstijd is steeds 19:30 uur.  Bijzonder is, dat op de woensdagavond het Oratorium “Van Liefde ongekend” zal worden uitgevoerd door het koor Message.  Zij voeren het werk in zijn geheel uit, te weten:  Lam Gods (het Passiegedeelte, 65 min.) en Christus is waarlijk opgestaan (het Paasgedeelte, 30 minuten). Zie ook:Agenda

De diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag worden in de afzonderlijke kerken gehouden.