U bevindt zich hier::Home>Over ons>Volkskerstzang

Volkskerstzang

Kerst is een feest voor iedereen. Kerkelijk of niet maakt voor Kerst niet uit; iedereen geniet van deze dagen en iedereen kent ook het Kerstverhaal. De geschiedenis rond de geboorte van Jezus. Toch heeft iedereen daar een eigen beleving bij en heeft iedereen een eigen manier om vorm te geven aan deze feestelijke gebeurtenis.

Muziek en zang zijn een mooie en voor veel mensen herkenbare manier om de Kerstdagen te beginnen. Daarom organiseert de Commissie Volkskerstzang Baarn ieder jaar een feestelijke samenzang als aanloop naar de Kerstdagen.

Op één van de laatste zondagen voor Kerst is eenieder ’s avonds van harte welkom om op een gezellige manier Kerst te vieren, waarbij muziek en zang de boventoon voeren. Exacte datum en locatie staan vermeld in de Agenda.

Tijdens de ongeveer vijf kwartier durende bijeenkomst worden veel bekende Kerstliederen gezongen. Verder wordt ieder jaar op een andere, verrassende manier de samenzang afgewisseld. Een paar min of meer vaste items zijn het optreden van een gelegenheidskinderkoor en van de Baarnse harmonievereniging Crescendo en het binnenbrengen van het Vredeslicht uit Jeruzalem. Uiteraard wordt het Kerstverhaal verteld en is er een korte overdenking.

Hoofdzaak bij de keuze van het programma is dat de avond voor iedereen feestelijk moet zijn. Daarom worden er steeds programmaonderdelen gekozen die erg goed passen bij een start van het Kerstfeest voor iedereen.

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om te komen, wordt de avond live op radio en TV uitgezonden door RTV Baarn.